Noordwijk – Onbekenden hebben de buitenboordmotor gestolen van de boot van de Z-ambassadeurs. Met die boot wordt zwerfafval uit de Noordwijkse wateren opgevist.

Dinsdag dreef de boot onbemand rond op de Maandagsche Watering. De beveiligingskabels en het motorslot waren doorgeslepen en de motor was verdwenen. Verder bleek het achterruim opengebroken, was de brandstofleiding losgerukt en waren de elektriciteitskabels doorgeknipt. De boot was zondagmiddag intact aan de Schie afgemeerd. De diefstal moet dus zondag- of maandagnacht hebben plaatsgevonden. De dieven hebben waarschijnlijk bij de ligplaats de kabels doorgeslepen en hebben de boot naar een andere plek gesleept om daar de motor los te maken.

Jaarlijks worden met de boot zo’n 300 volle vuilniszakken met zwerfafval opgevist. Door de diefstal zal het nog wel even duren voordat de zwerfafvalboot weer kan gaan vuilvissen.

3 REACTIES

  1. Wat een rotstreek! Houdt allemaal marktplaats e.d. kanalen in de gaten, landelijk, lokaal door heel NL. Wat een misdaad!

  2. Laat de redactie een extra bericht geven met de specificatie’s en kenmerken van deze motor, zo kan iedereen makkelijker meezoeken.

  3. Wat een misselijke streek, als ze zich zo vervelen kunnen ze zwerfafval gaan opruimen, doen ze nog iets nuttigs.
    Sterkte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in