Burgemeester bevestigt opnieuw: geen coffeeshop in Noordwijkerhout

Foto PB

Noordwijkerhout – Er komt geen coffeeshop in het centrum van Noordwijkerhout. Dat laat burgemeester Wendy Verkleij opnieuw weten, dit keer naar aanleiding van nieuwe vragen door Bruisend Noordwijk. 

Gezien het aantal inwoners (ruim 43.000) in de gemeente Noordwijk, zouden er best mogelijkheden zijn voor een coffeeshophouder om hier een zaak te runnen, zo geeft de burgemeester toe. Maar ze constateert, dat er geen draagvlak is voor de komst van een coffeeshop, naar aanleiding van  gesprekken die zij heeft gevoerd met insprekers, omwonenden uit Noordwijkerhout en de Ondernemingsvereniging Noordwijkerhout. 

Bruisend Noordwijk had een online enquête opgesteld, waarbij 56% van de respondenten de komst van een coffeeshop in Noordwijkerhout wél ziet zitten. Maar Verkleij oordeelt dat deze enquête ‘niet representatief is voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk’. De initiatiefnemers voor de coffeeshop hebben inmiddels de gemeente laten weten, dat ze afzien van hun wens voor een coffeeshop in deze gemeente. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in