Teylingen – De Nationale Voorleesdagen zijn gestart met het Nationale Voorleesontbijt. Burgemeester Carla Breuer las vanwege die gelegenheid voor aan alle kinderen van de kinderdagverblijven en basisscholen in Teylingen. Dat deed zij via een livestream vanuit de bibliotheek Voorhout. Het prentenboek waaruit de burgemeester voorlas heet ‘Maar eerst ving ik een monster’.

Voorgelezen worden is heel belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Het heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Het draagt uiteraard ook bij aan het welzijn van de kinderen. Voorgelezen worden uit een mooi, lief of spannend verhaal is een feest. Oók voor de voorlezer. Het is iets waar kinderen en voorlezers met plezier op blijven terugkijken.

Dit geldt ook voor burgemeester Carla Breuer: “Het Voorleesontbijt vind ik altijd heel leuk om te doen. Wat is er nou mooier dan kinderen helemaal zien opgaan in een mooi of spannend verhaal? Het is heel jammer dat het ook dit jaar weer op afstand moest vanwege de coronamaatregelen, maar het voordeel is dat er wel veel meer kinderen hebben kunnen luisteren.”

Van 26 januari t/m 5 februari zijn De Nationale Voorleesdagen 2022, de campagne die in het teken staat van voorlezen aan jonge kinderen. Belangrijk onderdeel is het Nationale Voorleesontbijt, waarbij bekende en onbekende Nederlanders voorlezen aan de jonge luisteraars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in