Teylingen – Het echtpaar Niek Flipse en Ria Flipse- vd Poll was op donderdag 14 oktober 60 jaar getrouwd. Burgemeester Carla Breuer heeft het echtpaar en een bloemetje langs gebracht.

Niek en Ria zijn beiden in Indonesië geboren. Ze hebben als baby’s in Indonesië bij elkaar in de box gelegen, omdat hun ouders bevriend waren. Hun vaders werkten allebei bij oliemaatschappijen in Indonesië. Niek en Ria groeiden op in Indonesië, maar ze zijn elkaar op een gegeven moment uit het oog verloren.

In 1940 is Niek samen met zijn familie naar Nedeland gekomen, maar de oorlog in Indonesië brak uit en ze konden niet meer terug. Niek is gedurende de gehele oorlog samen met zijn familie in Nederland gebleven. Ria heeft de oorlog in Indonesië wel meegemaakt en is na de oorlog samen met haar ouders naar Nederland gekomen.

Na de oorlog moesten hun vaders allebei terug naar Indonesie om weer te gaan werken bij de oliemaatschappijen. Niek en Ria werden beiden ondergebracht bij familie en kennissen in Den Haag. Ze moesten in Nederland blijven, zodat ze in Nederland naar de middelbare school konden gaan.

Niek en Ria waren best eenzaam, maar ze kwamen elkaar in Den Haag weer tegen toen ze rond de 20 jaar waren. De vonk is toen gelijk overgesprongen. Niek werkte als piloot en daarom is hij samen met Ria in Sassenheim gaan wonen.

Het echtpaar woont al hun gehele huwelijkstijd in Sassenheim. Ze hebben 3 kinderen gekregen en al hun kinderen zijn geboren en getogen in Sassenheim. Ook hebben ze nu 7 kleinkinderen waar ze dolgelukkig mee zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in