Noordwijk – Burgemeester Wendy Verkleij vindt het onacceptabel dat woensdagavond opnieuw het strand door de politie ontruimd moest worden vanwege wanordelijkheden. Een paar weken geleden gebeurde dat ook al. Ontruiming kan nu nog plaats vinden omdat strandbezoekers zich niet aan de corona-maatregelen houden. Als dat niet meer nodig is en het gebeurt weer dan moet de politie ook kunnen ingrijpen. Er is overlast door harde muziek, alcoholgebruik en lachgas. De burgemeester gaat na welke bestuurlijke middelen zij tot haar beschikking heeft om in te grijpen. Ze komt met een plan om de overlast aan te pakken.

9 REACTIES

  1. Veel sterkte gewenst Burgemeester met dit plan Dit is hard nodig. Kijk ook bij welke strandtenten die overlast plaats vind , waar deze jeugd vandaan komt. Sinds die nieuwe strandtenten er een paar jaar geleden zijn bijgekomen in het Noordelijk deel van het strand is er veel te veel volk naar dit “festival terrein” gekomen. Het wordt steeds moeilijker beheersbaar!

  2. De burgemeester komt met een plan jaja ,,, zeven jaar geleden zij een andere burgemeester dat het hobbeltjesplein bij het gemeentehuis snel aangepakt gaat worden.jaja,, toch eens kijken wat snel betekent!

  3. Zomaar een ideetje: alle badgasten verplicht mondkapje en een winkelwagentje mee op strand. Dat zal ze leren afstand houden…. Zoniet gelijk neerknuppelen. Korte metten mee maken. Gespuis in het ‘nieuwe’ normaal kan alleen met duidelijke maatregelen op hun plaats gezet worden… 😉

  4. Komt wel erg gelegen deze ‘ontruiming’. Een mooi excuus om de grenzen van de bestuurlijke middelen eens goed te verkennen. Kunnen ze straks volledig legitiem ‘stevige’ bestuursdwang uitoefenen om ongewenst publiek te weren. Misschien is goed voor de ontwikkeling van onze ‘quality sea resort’ maar niet zo democratisch.

  5. Rustig maar burgemeester, de spoedwet waaronder alle politiegeweld legitiem is te verkopen is alweer verlengd tot 1 september, dit bevestigd maar weer dat bestuurders de tijd van hun leven hebben met zoveel extra machtsmiddelen. En welke wanordelijkheden? Zoveel jongeren bij elkaar, alleen maar gezellig en lief. Was de burgemeester er zelf bij? Een enkeling begon het afval op te ruimen maar toen de politie erop afkwam stroomde meteen het strand leeg..zo kun je ze niet geheel verwijten dat er afval achterblijft. En nog iets..deze jongeren komen helemaal niet van deze steandtenten af..dit is schaamteloze framing..deze zaken hebben er niets mee te maken. Deze jongeren kunnen die drankjes daar amper betalen. En waar de mensen het strand afkwamen moesten ze door een overdreven cordon van een overmacht aan agenten die met honden expres zeer dichtbij bleven staan in de hoop dat er nog een opstootje van zou komen. Uitlokking en intimiderende sfeerverziekers.

  6. Die machtsmiddelen zijn schijnbaar nodig in dit land want het begint aardig uit de hand te lopen elke dag wordt er wel een dood gestoken zonder drank durven de meest je nog niet aan kijken .of vindt jij het normaal wat er allemaal gebeurd .Mnr Fred.

    • Wat heeft 1 steekpartij op 17 miljoen mensen te maken met het onder corona spoedwet vallende ontruimen van een stel vriendelijke mensen van het strand?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in