Noordwijk – De politie heeft woensdagavond adequaat gehandeld bij het ontruimen van het strand. Dat zegt burgemeester Wendy Verkleij. De meeste jongeren gaven volgens de burgemeester gehoor aan de oproep om het strand te verlaten, een aantal jongeren deed dat niet. Een confrontatie met de politie leidde tot drie arrestaties vanwege verbaal en fysiek geweld tegen agenten. Een agent liep schaafwonden op. Maatregelen om een dergelijke situatie te voorkomen zijn volgens Verkleij moeilijk. Iedereen moet zich aan de corona-maatregelen houden, zegt ze. Als dat niet gebeurt zal de politie weer ingrijpen, want te veel jongeren bij elkaar op het strand is niet acceptabel, aldus de burgemeester.

Luister hieronder het radio-interview terug:

6 REACTIES

  1. Dat hadden ze al vele malen kunnen doen .En nu doe of ze zo goed optreden .Je had de afgelopen zomer eens moeten kijken toen lagen er honderden te zuipen en te rollen bollen maar toen keken jullie de andere kant op .Mvr De Burgemeester .

  2. Dat hadden ze al vele malen kunnen doen .En nu doe of ze zo goed optreden .Je had de afgelopen zomer eens moeten kijken toen lagen er honderden te zuipen en te rollen bollen maar toen keken jullie de andere kant op .Mvr De Burgemeester .

  3. Waarom wordt er steeds ‘jongeren’ genoemd, is dat omdat je deze doelgroep makkelijker een schuldcomplex kunt aanpraten? Op het strand waren mensen van alle leeftijden aanwezig. Iedereen van alle leeftijden heeft zowat even veel last van diverse coronamaatregelen en dus ook actieve 60 +ers met een actief en sportief bestaan komen ermee in de knel, juist óók met de avondklok.
    Die avondklok was niet eens in het geding en kunnen we geheel buiten beschouwing laten omdat de ontruiming om half 10 al zo goed als was afgerond, ook zonder politieingrijpen had 98% van de strandgenieters rond die tijd al de benen naar huis genomen, politie had na de ontruiming van een Leids park nog een uurtje over voor Noordwijk om hier hun punt te kunnen maken.

  4. Dat hadden ze al vele malen kunnen doen .En nu doe of ze zo goed optreden .Je had de afgelopen zomer eens moeten kijken toen lagen er honderden te zuipen en te rollen bollen maar toen keken jullie de andere kant op .Mvr De Burgemeester .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in