Foto: AS Media

Noordwijk – Burgemeester Wendy Verkleij heeft gereageerd op de ontruiming van het strand woensdagavond. Ze meldt: “Ik betreur het dat we opnieuw hebben moeten ingrijpen. Iedereen is welkom op het strand van Noordwijk, ook ’s avonds. Maar er zijn wel regels waar men zich aan moet houden en die regels werden in grote mate overschreden. We handhaven aldoor en treden op als hier echt aanleiding toe is. We hebben te maken met een hardnekkige situatie”. Volgens de burgemeester wil de gemeente het strand veilig en prettig voor iedereen houden en daarom is er op een specifieke plek na 19.00 uur geen alcohol toegestaan en mag er geen muziek worden aangezet. Het Noordwijkse strand is geen festival-locatie, zegt ze. Als er een strandfeest wordt gegeven, dan wordt daar vooraf een vergunning voor aangevraagd. Verder vindt ze het jammer dat de goeden nu onder de kwaden moeten leiden. “Natuurlijk is Noordwijk een plek waar iedereen tot ’s avonds laat van het strand en de zee mag komen genieten. Maar daar passen geen drugs, lachgas en vechtpartijen bij. De overlast wordt overigens niet alleen door jongeren veroorzaakt, het gaat om mensen uit verschillende leeftijdsgroepen”, aldus de burgemeester.

3 REACTIES

  1. Het is gewoon tuig het begint op Scheveningen telijken dat krijg je als je zoveel reclame maakt Kom naar noordwijk het kuurord aan de noordzee .

  2. Dit krijg je er als kuuroord en badplaats bij, ook volle wegen en veel te
    weinig parkeerplaatsen als het mooi weer is en het word nog veel erger
    want er komen nog veel meer mensen bij dus maak je borst maar nat.

  3. De jeugd/mensen te lang opgesloten geeft dit tot gevolg, het gebiedsverbod kan alleen worden opgelegd onder het mom van corona en de spoedwet. Als er straks overal weer feesten zijn wordt het ook niet meer zo druk op het strand. Er is geen probleem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in