archieffoto Eric-Jan Geertsen

Bollenstreek – De burgemeesters van Hillegom, Lisse en Teylingen roepen recreanten op dit weekend weg te blijven uit de Bollenstreek. Reden is dat bij de bollenvelden te weinig ruimte is om voldoende afstand van elkaar te houden als het te druk is. Ook sluiten de drie gemeenten bij drukte lokale wegen af voor gemotoriseerd verkeer en groepen wielrenners. Voor voetgangers, individuele fietsers en bewoners blijven de wegen wel toegankelijk. Campers zijn langs de Leidsevaart tussen De Zilk en Halfweg niet toegestaan tijdens het paasweekend. Handhavers houden een oogje in het zeil en delen waar nodig boetes uit. De oproep is om Pasen met het eigen gezin in de eigen woning of omgeving te vieren.

Bij drukte of te veel bezoekers gaan de volgende wegen dicht voor auto’s, motorrijders en groepen wielrenners:

·         Hillegom: lokale wegen rondom de bollenvelden – tussen de N208/Hyacinthenlaan Veenenburgerlaan/Wilhelminalaan/Loosterweg noord (richting Lisse)

·         Lisse/Sassenheim: lokale wegen rondom de bollenvelden – tussen de N208/Keukenhof/N443/Loosterweg zuid

Buurgemeente Noordwijk sluit net als vorig weekend alle gemeentelijke parkeerterreinen en de weg naar Langevelderslag af.

4 REACTIES

  1. Ik snap al die maatregels. Maar kan niet begrijpen dat Likkie ( softijs) weer open is. Kwam er net langs . Was er druk. En 1,5m regel niet bekend volgens mij!

  2. Bah wat een ophitserij,.de Vivaldy is ook al 2 weken open en dat gaat goed….veel te lange rij. De likkie zal de druk wat wegnemen en de 1.5m wordt zo goed als mogelijk aangehouden.. u doet aan stemmingsmakerij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in