Noordwijk/Noordwijkerhout – Voor twee toekomstige werklozen waren burgemeester Rijpstra en Goedhart een dag na de fusiebeslissing opvallend goed gestemd. Op 1 januari 2019 is er sprake van de nieuwe gemeente en zijn de burgervaders werkloos.

Samen met de twee colleges blikten ze op een strategische plek, landgoed Leeuwenhorst, terug en vooruit. Ze hadden een plattegrond met de nieuwe gemeente Noordwijk bij zich. ’s Ochtends had de Commissaris van de Koning zijn handtekening gezet onder het herindelingsadvies.
Na de beslissing van de twee raden is er veel werk aan de winkel. Zo moeten twee organisaties samenvloeien en wordt er nagedacht over allerlei acties om beide dorpen elkaar te leren kennen.

7 REACTIES

  1. Nu al aan de gang met de fusie? Maar een fusie besluit is bij uitsluiting het recht van de Tweede Kamer; zie de Grondwet. Je zou denken: wie bevoegd is moet ook vrij zijn en iets te kiezen hebben. Maar nee, wat de Grondwet een unieke bevoegdheid noemt, is in het moderne bestuursrecht van heren als Rijpstra en Goedhart een lege formaliteit. Komt vanzelf, dus je hoeft niet eens te wachten tot dat besluit officieel zal zijn genomen. Creëer gewoon een voldongen feit; dat werkt prima, en bij de Tweede Kamer, en bij de plaatselijke bevolking.

  2. Was Dennis Salman ongesteld? Volgens zijn fractievoorzitter, zou hij loyaal meewerken aan het democratisch genomen besluit.

  3. Natuurlijk zijn ze goed gestemd, een riante wachtgeldregeling wacht. Wij zitten ondertussen met de gebakken peren.

  4. Inderdaad John en recent is de verkorting voor de wachtgeld regeling ingetrokken door minister Plasterk, dus 10 jaar wachtgeld voor de burgemeesters en wethouders zo kom je gerust aan je pensioen toe. Zullen ze wel nodig hebben met al die moeilijke beslissingen, want de burgers zijn niet zo betrokken bij de politiek, dus moeten de heren alles zelf doen.

  5. Is er ergens een foto met alleen de kaart? Ik ben zelf wel een beetje benieuwd naar de nieuwe grenzen…

  6. Ik weet . Dat er keihard is gewerkt het afgelopen jaar en dat gemeente Noordwijk ,regelmatig op bezoek kwam bij de gemeente Noordwijkerhout . Het is een hele klus geweest .

    Noordwijkerhout en Noordwijk hebben een eigen cultuur. Men moet elkaar gaan vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in