Bollenstreek – De gemeentebesturen van 27 plaatsen waar jaarlijks kortebaandraverijen worden georganiseerd, maken zich samen sterk voor reparatie van de gevolgen van nieuwe wetgeving rond de Kansspelbelasting vanaf 2021. Dat hebben de burgemeesters van deze gemeenten besloten tijdens een bijeenkomst op initiatief van burgemeester Lies Spruit van Lisse. Hun kritiek richt zich niet op de wet zelf, maar op het neveneffect waarbij de belastingdienst zich bijna de helft toeëigent van wat nu als afdracht aan de lokale vrijwilligersorganisaties wordt gegund. De kortebaandraverijen zijn een immaterieel cultureel erfgoed met een eeuwenoude historie. De gemeenten trekken samen op richting Tweede Kamer en de verantwoordelijke ministeries. 

1 REACTIE

  1. Alles gaat in Nederland qua gebruiken en tradities achteruit.
    Het is vast de “moderne tijd” maar wel erg jammer.
    Zwarte Piet mag niet meer, de Gouden eeuw is opeens een scheldwoord en een gokje wagen tijdens een lokaal evenement wordt door de Belastingdienst opeens omarmt.
    Straks worden we weer doodgegooid met reclames van de Postcodeloterij. Deze wordt gedoogd door de Staat omdat deze “maatschappelijk” bezig zijn. Vrijwilligersorganisaties zijn ook maatschappelijk, zelfs in de meest pure vorm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in