B&W: één slaap-badkamer per arbeidsmigrant niet haalbaar

Foto Google Streetview

Lisse – De gemeente Lisse gaat binnenkort de omwonenden van Heereweg 359 informeren over de plannen van een uitzendbureau daar een huisvesting voor arbeidsmigranten te maken. Daarvan wordt ook een verslag gemaakt. Dit antwoorden B&W op vragen van de PvdA-fractie over de eerdere gebrekkige communicatie in een soortgelijke situatie. Om eventuele overlast voor omwonenden tegen te gaan, willen B&W afspraken maken met het betreffende uitzendbureau. De omwonenden worden hierover ook geïnformeerd.

Op de vraag of negen kamers en twee badruimten voor 15 personen wel wenselijk zijn in deze coronatijden, melden B&W dat idealiter iedere migrant een eigen slaapkamer met sanitair zou moeten hebben. Dit zou echter leiden tot vermindering van het aantal beschikbare huisvestingsplekken en dat is volgens het college niet wenselijk gezien de schaarste.

Het feit dat de migranten zouden moeten huren van hun werkgever, zien B&W niet direct als een probleem. Ze stellen dat het betreffende uitzendbureau moet voldoen aan de geldende normen op gebied van huisvesting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in