Teylingen – Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om weer te komen tot de invoering van hondenbelasting in de gemeente Teylingen met ingang van 2021.

Vorig jaar stelde B&W ook al voor om hondenbelasting in te voeren per 1 januari 2020. Dat zou de gemeente jaarlijks een bedrag van zo’n 100.000 euro opleveren, zo had B&W becijferd. De gemeenteraad zag daar echter niets in omdat men de inwoners niet zwaarder wilde belasten. Als alternatief stelde de raad voor om te onderzoeken of het mogelijk was om met ingang van 2021 toeristenbelasting in te voeren. Maar om de als gevolg van de coronacrisis zwaar getroffen ondernemers in de recreatie- en toeristenbranche niet nog zwaarder te treffen heeft B&W dit onderzoek uitgesteld. Daardoor zou toeristenbelasting eventueel niet eerder dan 2022 kunnen worden ingevoerd.

Vanwege teruglopende inkomsten en om extra inkomsten voor de gemeente te kunnen genereren geeft B&W de gemeenteraad weer in overweging om hondenbelasting in te voeren met ingang van 2021.

7 REACTIES

 1. Je kan niet één bepaalde doelgroep voor deze kosten laten opdraaien .
  Wat heeft het er mee te maken dat je hond hebt dat er corona is gekomen!!

 2. Dus de hondenbezitter die zijn baan of bedrijf is verloren door de corana is nu helemaal de pineut in Teylingen. Probeer een oplossing te vinden waar zoveel mogelijk schouders de pijn dragen en niet een kleinere groep.

 3. Toeristenbelasting, daar zijn de lokale ondernemers toch niet de dupe van? Dat betaal je toch als toerist? Moet ik altijd en overal op de hele wereld, zie ik altijd netjes op mn bonnetje, 3 nachten a 21euro, caravan + 2personen, 3×2 personen toeristen belasting a xxx bedrag… waarom dan niet in een gemeente met een aparte toerismekern (warmond)…. ik snap het ff niet…

 4. Vind het te gek dat de groep hondenbezitters extra inkomen moeten genereren, toeristenbelasting betalen mensen van buitenaf, wordt overal waar ik kom gedaan,is veel logischer. Maar vind het geen probleem om iets te gaan betalen omdat in tegenstelling tot andere gemeentes hier de poepzakjes gratis zijn

 5. De redenen waarom de raad van de voormalige gemeente Warmond de hondenbelasting heeft afgeschaft, zijn niet gewijzigd.
  Schandalig om te trachten die hondenbelasting nu weer in te voeren.

 6. Eerst de hondenbelasting afschaffen en als compensatie de onroerend goed belasting iets verhogen. En straks: hondenbelasting weer invoeren en onroerend goed belasting verlagen? Ik ben benieuwd…..!

 7. Gemeente moet zich goed realiseren dat ze dan ook aan moet kunnen tonen dat de hondenbelasting echt gebruikt wordt voor de doelgroep die honden heeft. Dat kunnen ze niet en daarom is het afgeschaft. Dus gewoon niet meer invoeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in