Lisse – Camera’s bij vuilcontainers, wel of geen steun voor boeren en de financiële afgrond. Onderwerpen voor Richard van der Wiel van PvdA/GroenLinks en Tim Ravesteijn van D66 in het tv-programma het Stuur van Lisse.

4 REACTIES

  1. Misschien is het beter om eens na te denken hoe de gemeente het de burgers makkelijker kan maken om afval af te voeren. Meer regels betekent meer handhaving. Hoe moeilijker je het maakt hoe meer mensen de regels gaan omzeilen. Als je van je bankstel af wil moet je eerst een aanhanger gaan huren of fors betalen om het op te laten halen. Daar heeft lang niet iedereen zin in…. Als er, zoals vroeger, bijvoorbeeld eenmaal per maand gratis grofvuil opgehaald wordt zorgt voor veel minder irritatie en overtreding van de regels. Dat zal iets meer kosten, maar levert ook heel veel minder irritatie, handhaving, foutplaatsing, etc op. Dus denk meer ‘out of the box’ !

  2. Heb dit probleem bij invoering betaald restafval al bij Nieuwenhuizen aangekaart maar de Lissenaren waren niet zo om afval naast container te dumpen volgens de wethouder en zie hier het resultaat.
    Camera’s gaan ook niet werken als gezicht niet herkend wordt.
    Bij melding preventief inhoud controleren op NAW en geen waarschuwing maar direct boete sturen.

  3. Denk dat er teveel mensen wonen die geen afval pas kunnen krijgen en dus nergens heen kunnen met het afval. Oftewel geen officiële adressen

  4. En maar denken dat de bestuurders meer in contact en beter naar de inwoners gaan luisteren…. nee dus. Wanneer ze plannen blijven maken binnen de muren van het ivoren gemeentehuis blijven dit soort zaken een probleem en kost het weer te veel geld, en geld, daar heeft de gemeente te weinig van….. dure camera’s beter ICT is niet de oplossing. Zie de hints hier boven, “A” geeft al een mooie (gratis) voorzet, waar is het wachten nu op? Moet iedereen eerst zijn plasje er tegen aan doen of is er eindelijk een ambtenaar die gewoon echt iets out of the box doet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in