Sassenheim – Naar aanleiding van terugkerende overlast rond de parkeerplaats aan de Van Alkemadelaan in Sassenheim werd door burgemeester Carla Breuer besloten om voor drie maanden cameratoezicht in te stellen in 2021. Dit werd gedaan omdat de inzet van politie, boa’s en jongerenwerk niet ervoor kunnen zorgen dat de overlast wordt verminderd. Na een evaluatie is besloten om het cameratoezicht niet te vervolgen.

Eerder in 2021 was er ook al cameratoezicht en dat leek te werken. Het jongerenwerk geeft aan dat zij zich in eerste instantie zorgen maakten over de impact van de camera op de aanwezigheid van de jongeren bij het jongerencentrum. Al snel merkten zij dat de jongeren, ondanks de camera, het jongerencentrum toch bleven bezoeken en ook buiten, in het zicht van de camera, stonden. De aanwezigheid van de jongeren heeft niet geleid tot overlast.

Samengevat is het beeld dat gedurende de periode dat de camera is ingezet op deze locatie, geen overlast is geconstateerd. Hiermee is het doel van de inzet van de camera behaald. Als kanttekening kan opgemerkt worden dat de camera er heeft gehangen in de herfst en winter. De weersomstandigheden zullen van invloed zijn geweest op de hoeveelheid jongeren die zich op deze plek verzamelen. De gemeente blijft de locatie in de gaten houden en is in gesprek met jongerenwerk om de situatie rustig te houden rondom de parkeerplaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in