Noordwijkerhout/De Zilk/Noordwijk – Het carnaval in Noordwijkerhout en De Zilk gaat definitief niet door. Noordwijk kijkt nog wat ze kunnen doen. De Keiebijters, De Tulpkabouters, De Kaninefaaten, De Duinknijnen uit De Zilk, moeten het carnaval schrappen omdat het vanwege de corona-richtlijnen niet lukt om een dergelijk groot evenement door te laten gaan. ‘Dit doet pijn, maar we kunnen niet anders besluiten’, geven de voorzitters van de carnavalsverenigingen aan.

Vorig jaar gooide corona ook al roet in het eten. Toen werd er door een aantal verenigingen digitale evenementen aangeboden. Of dat volgende maand ook nog mogelijk is, is nog onduidelijk. Naast een digitaal alternatief, wordt er ook gekeken of alternatieven mogelijk zijn. Uiteraard alleen wanneer er versoepelingen door RIVM mogelijk worden.

Of en hoe alternatieven beschikbaar komen, wordt later bekend gemaakt. Carnavalsvereniging de Noortukkers kijkt als enige nog wat er mogelijk is zoals hun optocht op vrijdagavond.

2 REACTIES

  1. De ziekenhuizen lopen leeg, omikron is dominant en veel minder ernstig, 85% van de bevolking is gevaccineerd. Dit is niet meer uit te leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in