Foto Google Streetview

Sassenheim – Het CDA heeft aangekondigd met een motie te komen waarin het college van B&W wordt opgeroepen te stoppen met de verkeersplannen voor de Van Pallandtlaan in Sassenheim. De kans dat de motie door de Teylingse gemeenteraad wordt aangenomen is echter nihil.

De provincie Zuid-Holland is momenteel bezig met het opstellen van plannen om de verkeersdoorstroming op de provinciale weg N208 (onder andere Van Pallandtlaan) in Sassenheim te verbeteren. Dit met het oog op de toename van het verkeer in de komende tien jaar. De HOV-busverbinding tussen Noordwijk en Schiphol maakt onderdeel uit van deze plannen. Daarvoor zouden eventueel turborotondes moeten worden aangelegd. Omwonenden zijn echter fel tegen de plannen, en vrezen voor meer verkeers- en milieu-overlast en problemen met de bereikbaarheid van de bij de Van Pallandtlaan gelegen Vogelwijk. Het CDA heeft bij monde van raadslid Sybrinne de Vries duidelijk gemaakt dat zij als doel heeft om de plannen een halt toe te roepen. De partij vindt dat het college van B&W geen medewerking moet verlenen aan de plannen van de provincie, mobiliseerde daartoe omwonenden, en zal daarnaast een motie indienen.

Tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimte werd dinsdag echter duidelijk dat de coalitiepartijen VVD, Trilokaal en D66, dus een meerderheid in de gemeenteraad, de motie niet zullen steunen. Zij willen het nu lopende proces, waarin iedereen zijn of haar mening kan geven over de plannen van de provincie, niet verstoren. Ook wethouder Marlies Volten (VVD) riep hiertoe op. Zij liet nogmaals aan de commissie weten dat de gemeente nog geen standpunt heeft ingenomen, maar eerst de mening van betrokkenen wil horen. Dat kan overigens tot 1 februari.

Fractievoorzitter Frans van Swieten van Trilokaal vroeg zich overigens wel af waarom er zo nodig een bus moet rijden van Noordwijk via Sassenheim naar Schiphol. “Wat ons betreft kan die bus uit Noordwijk rijden tot aan station Sassenheim, en daar kan het hele zootje dan op de trein naar Schiphol stappen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in