Teylingen – De Teylinger CDA-fractie heeft vragen gesteld aan B&W over het aanpakken van paardenweitjes op bollengrond.

Aanleiding is de wijze waarop de gemeente Noordwijk het oneigenlijk gebruik van bollengrond aanpakt. De partij wil weten of en zo ja hoeveel van zulke percelen er zijn in Teylingen. Ook vragen ze of de gemeente Teylingen handhaaft, hoe en welke handhavingscriteria hierbij gelden. Daarnaast wil het CDA weten hoeveel oneigenlijk gebruikte percelen niet meer rendabel te maken zijn voor bollenteelt.

Tenslotte vraagt de partij aan B&W of er in zo’n geval wordt beslist het oneigenlijk gebruik niet aan te pakken. Als hier toch gehandhaafd wordt, wil het CDA weten wat er dan met de ontruimde stukjes grond wordt gedaan en wat hiervan de gevolgen zijn voor een open landschap.

2 REACTIES

  1. Laat die paardjes toch! zijn we het alweer vergeten, dat dankzij de werklust van deze edele dieren onze trekkende kracht op het land zijn geweest, zodat onze voorouders te eten hadden. De bevolking piest al lang genoeg bollengif uit, waar we stilletjes ziek van worden.Ik kijk veel liever naar die paardjes als ik een stukkie ga fietsen.

  2. Eindelijk een partij die zinnige vragen stelt.
    En de ogen opent voor deze nutteloze actie.
    De zogenaamde bollengrond waar de paardenweitjes op liggen, zijn niet voor nix paardenweitjes of moestuintje geworden de grond is niet geschikt, iets waar bollenboeren tientallen jaren geleden al achter kwamen. Nu moeten de Gemeente Noordwijk en het GOM nog tot deze conclusie komen…..welke partij gaat de vragen stellen????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in