Archieffoto Andrea Geijteman

Voorhout – Als het aan de Teylinger CDA-fractie ligt, worden er voorlopig geen 100 woningen gebouwd bij station Voorhout. Het voorbereidingsbesluit hierover staat donderdag op de politieke agenda.

Volgens het CDA moet eerst de verkeersveiligheid bij de overweg Herenstraat/Jacoba van Beierenweg grondig worden aangepakt. De ondernemers van Voorhout hebben een plan ingediend om de gevaarlijke overweg te ondertunnelen. Het CDA vraagt het gemeentebestuur hieraan mee te werken voordat wordt beslist over woningbouw in het gebied.

Daarnaast denkt de partij dat station Voorhout in de toekomst meer verkeersdrukte en forensen te verwerken krijgt, waardoor wellicht extra parkeerplaatsen en een busstation nodig zijn. Het CDA pleit voor extra onderzoek hiernaar en vraagt om nu geen stappen te zetten die andere ontwikkelopties onmogelijk maken.

2 REACTIES

  1. Een zeer onaantrekkelijke plek om daar 100 woningen te bouwen. Gauw dit plan laten varen. Geen enkel woongenot op die plek. Alleen (geluids) overlast, drukte, parkeerproblemen, etc. Uit wiens koker komt zo’n slecht plan?

  2. Inderdaad heel slecht plan om woningen te bouwen bij een station en daarmee plannen voor vervoer in de toekomst te blokkeren. Daarnaast kan geluid niet meer weg van de rotonde, als deze omringd is door woningen. Je krijgt zo een omgekeerde binnentuin met geluidsoverlast. Ook wanneer alles electrisch is. Afrolgeluid blijft. Met dit soort projectjes overziet niemand meer het totale beeld. Voor zover die kennis er überhaupt nog is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in