CDA vraagt actie college om bollenschuur te redden

Foto Leonoor Ruigrok

Teylingen/Voorhout – Als het aan het CDA Teylingen ligt, wordt de door brand getroffen Voorhoutse bollenschuur zo snel mogelijk wind- en waterdicht gemaakt. Ook zou de constructie van de schuur moeten worden versterkt. In een brief aan het college stelt de partij er vragen over.

De monumentale schuur van Van Reisen & Zonen aan de Loosterweg werd op 1 juli zwaar beschadigd door brand. Doordat niets wordt gedaan aan het pand, dreigt het verloren te gaan, aldus het CDA. Van B&W wil de partij nu weten of er al plannen zijn iets te ondernemen en zo ja welke en op welke termijn.

Ook willen ze dat het college, al dan niet met de eigenaar, snel contact opneemt met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed om te overleggen over de toekomst van het pand.

1 REACTIE

  1. Afbreken die zooi erfgoed alleen maar ellende .De mensen die vroeger in de bollen werkte werden als slaven behandeld.Zet de paarden maar op stal kunnen jullie de sloten schoonmaken als het regende erfgoed.Weer opbouwen kunnen er weer Poolse arbeiders er in voor een hoop geld er is nog weinig veranderd.CDA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in