Strandrups mag niet meer, trekker met aanhanger mogelijk wel

Noordwijk – Het CDA gaat zich in de Tweede Kamer inspannen om de Strandrups Noordwijk te behouden. De partij heeft vragen gesteld aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en vraagt haar om er voor te zorgen dat de Strandrups kan blijven rijden.

De Strandrups reed naar het strand met mensen die er anders moeilijk of niet kunnen komen. Het voertuig heeft echter geen kenteken en mag daarom niet meer op de openbare weg rijden. En het strand is volgens de gemeente Noordwijk een openbare weg, waardoor er een einde dreigt te komen aan dit initiatief. Voor CDA-Kamerlid Wytske Postma was reden om de minister te vragen in actie te komen.

Bestuurslid Patrick Weijers vertelde dat de Strandrups al drie jaar met het ministerie in gesprek is om er voor te zorgen dat het voertuig toch een kenteken kan krijgen, maar tot nu toe zonder succes. Postma wil van Van Nieuwenhuizen weten of het klopt dat er al drie jaar gesproken wordt met de Strandrups. ‘Kunt u aangeven waarom dit zoveel tijd kost’, zo schrijft ze aan de minister.

Volgens het Kamerlid rijdt de Strandrups al tien jaar met veel succes en is het belangrijk dat de organisatie de kwetsbare doelgroep een dagje naar zee kunnen laten gaan. Volgens Postma zijn er juridische mogelijkheden om het voertuig op de openbare weg toe te laten. Ze hoopt dat minister Van Nieuwenhuizen die waarde ook inziet. ‘Bent u bereid te bewerkstelligen dat de Strandrups inzetbaar blijft (voor het strandseizoen), hetzij door verstrekking van een kenteken, hetzij door een besluit van de gemeente Noordwijk, zodat er met mensen gereden kan worden op het strand?’, besluit ze haar vragen aan de minister.

1 REACTIE

  1. Lang leve de regeltjes. De ambtenaren zullen hun macht gebruiken. De regeltjes zijn voor hun de heilige graal.
    joop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in