Noordwijk – De CDA-fractie wil met het college in gesprek over het parkeren in Noordwijk-Binnen. Aanleiding is het online gesprek met inwoners over het onderwerp, eind maart.

De bewoners uitten daarin hun kritiek op het huidige parkeerbeleid en de gebrekkige communicatie hierover door de gemeente. Als oplossingen werd een bewonersvergunning aangedragen, net als het inzetten van de parkeergarage van de DIRK-supermarkt en het aanwijzen van het Kloosterplein als parkeerplek voor omwonenden.

Het CDA gaat met alle ideeën aan de slag en wil dit bespreken met het college. Ook vragen ze om een enquête over het parkeren in Noordwijk-Binnen.

2 REACTIES

  1. Dit is toch al jaren bekend het is ene chaos in Noordwijk binnen zelfs in de winter als er geen badgasten zijn maar de gene die over het parkeerbeleid gaat heeft het alleen maar druk op Noordwijk aan zee daar worden voormiljoenen parkeer plekken aan geschaft. Want op Noordwijk binnen wonen alleen maar social minderen en die hebben volgens die mnr geen parkeerplaats nodig.Het CDA is hier ook al jaren van op de hoogte maar ja er komen verkiezingen aan .Ze zijn ook al jaren met een verkeerd circulatie plan bezich dit heeft ook al duizenden gekost .Als je rond de Raadhuis str woont kan je als bewoner alleen maar betaald parkeren .Maar voor de ambtenaren zijn wel gratis plekken .Laat die maar op de fiets komen of net als de burgemeester lopend .

  2. Graag wil ik hieraan toevoegen dat het van belang is juist op de grotere parkeerplaatsen (vb. Kloosterplein, DIRK) gelegenheid te bieden voor de bezoekers van Noordwijk. Niemand in Noordwijk Binnen zit te wachten op parkeren op Kloosterplein, los van de directe omwonenden. De kleine straatjes moeten juist vrijkomen voor bewoners, dichtbij huis groter gemak.
    En een bewonersvergunning is een leuk idee, maar lost de huidige parkeerproblematiek niet op. Er is simpelweg geen plek. Gemeente moet investeren in de huidige betaald parkeren plekken (derving inkomsten betaald parkeren, want vrij toegankelijk maken) en bezoek leiden naar de centrale locaties. De bal ligt hierin echt bij de gemeente. Het is al meer dan eens aangegeven. Weer een enquête gaat de boel ook niet bespoedigen; gemeente, hup aan de bak!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in