Teylingen – De fractie van het CDA in de gemeenteraad van Teylingen zal een motie indienen waarin de raad zich uitspreekt tegen een toename van het aantal vluchten van en naar Schiphol.

Het CDA vindt dat de toenemende geluidsoverlast en de uitstoot van fijnstof door het vliegverkeer het woonklimaat, de nachtrust en de gezondheid van de inwoners van Teylingen nu al negatief beïnvloeden. Men wil daarom dat een verdere toename van het aantal vluchten van en naar Schiphol moet worden tegengegaan en dat er juist ingezet moet worden op een vermindering daarvan.

De Teylingse gemeenteraad zal op 7 maart stemmen over de motie van het CDA. Daarna moet deze onder de aandacht worden gebracht van de regering en de Tweede Kamer.

1 REACTIE

  1. Logische consequentie van het eventueel aannemen van deze motie is, lijkt me, dat raadsleden van de gemeente Teylingen niet meer met een vliegtuig naar hun vakantiebestemming gaan, althans niet vanaf Schiphol vertrekken. Zwak aan de motie is dat er niet in staat met hoeveel vluchten het verkeer naar en van Schiphol moet verminderen. En dat in de motivering niet wordt vermeld wat dat betekent voor de werkgelegenheid in deze regio. Opmerkelijk is bovendien dat CDA de initiatiefnemer is van de motie, terwijl deze partij altijd een van de grote voorstanders is geweest van de groei van Schiphol. Columnist Stevo Akkerman van dagblad Trouw vroeg zich onlangs terecht af wie weet waarmee hij/zij met het CDA aan toe is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in