Archieffoto van de oplevering van 73 sociale huurappartementen in Hooghkamer

Teylingen – De fractie van het CDA in de gemeenteraad van Teylingen wil dat het college van B&W op zoek gaat naar een nieuwe woningbouwlocatie in de gemeente.

CDA-raadslid Gerben Dijkstra liet dinsdag tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimte weten dat de gemeente Teylingen na het realiseren van de nieuwbouwwijken Hooghkamer en Nieuw Boekhorst in Voorhout nog steeds behoefte zal hebben aan bepaalde typen woningen. Dat blijkt uit het woonprogramma voor de komende jaren dat het college van B&W naar de raad heeft gestuurd. Die woningen zouden gebouwd moeten worden in Voorhout, maar als dat niet mogelijk is in Sassenheim. Met name is er volgens Dijkstra meer behoefte aan sociale huurwoningen. Hij werd wat dat laatste betreft gesteund door de andere fracties, maar die zetten wel vraagtekens bij de opmerking van Dijkstra dat er een nieuwe nieuwbouwwijk in Teylingen zou moeten komen. Zij zien wel mogelijkheden om op nu nog vrije locaties in de kernen de nodige woningen te realiseren. Daarbij werd onder andere gewezen op de eerdere plannen die er waren om het stationsgebied in Voorhout te bebouwen.

Wethouder Marlies Volten vroeg zich af of een nieuwe nieuwbouwwijk wel noodzakelijk is, of dat ook in de woningbehoefte kan worden voorzien door te bouwen op zogenaamde inbreidingslocaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in