CDA wil raadsonderzoek naar ondernemersfonds

Teylingen – De fractie van het CDA in de Teylingse gemeenteraad wil dat er een onderzoek komt naar de gang van zaken rond het ondernemersfonds. Dat liet CDA-fractievoorzitter Reny Wietsma weten tijdens de gemeenteraadsvergadering van vrijdag.

Aanleiding voor het verzoek van het CDA is de recente uitspraak van het gerechtshof, dat in hoger beroep een klacht van ondernemer Cees Bos tegen de verhoging van de OZB voor het ondernemersfonds gegrond heeft verklaard. Volgens het gerechtshof mag de gemeente geen differentiatie van OZB-tarieven aanbrengen door middel van restitutie voor agrarische bedrijven, zorgleveranciers en de gemeente. GroenLinks en CDA wilden vrijdag tijdens een interpellatiedebat weten hoe het college denkt over de gerechtelijke uitspraak. Voordat de gemeente met een reactie op de uitspraak komt wil wethouder Marlies Volten echter eerst alle juridische consequenties in kaart brengen en pas daarna tot een “duurzame oplossing” komen, zo liet zij de raad weten. Voorafgaand aan de raadsvergadering had zij een feitenoverzicht over het ondernemersfonds naar de raad gestuurd. Volten wil zorgvuldigheid boven snelheid bij een reactie op de uitspraak van het gerechtshof. De wethouder wil de tegenstellingen tussen voor- en tegenstanders van het ondernemersfonds zo snel mogelijk wegnemen. Daarvoor zou een raadsonderzoek een mogelijkheid kunnen zijn, aldus Volten.

Omdat de andere partijen een interpellatiedebat niet het juiste middel vonden om over het ondernemersfonds te discussiëren zal dat binnenkort in een commissievergadering alsnog gaan gebeuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in