Eigen foto Warmelda

Warmond – Het CDA komt in de komende vergadering van de Teylingse gemeenteraad met een motie waarin het college van B&W wordt opgeroepen om het Historisch Genootschap Warmelda financieel te ondersteunen.

De twee andere historische verenigingen in Teylingen, de Historische Kring Voorhout en de Stichting Oud Sassenheim, hebben in de afgelopen jaren goedkope huisvesting kunnen verkrijgen dankzij de gemeente Teylingen. Zij beschikken hierdoor over een eigen onderkomen waar onder andere exposities kunnen worden gehouden. Omdat een dergelijke ruimte tot nu toe niet in Warmond beschikbaar is, beschikt Warmelda niet over een eigen onderkomen. Het genootschap moet daarom ruimte huren wanneer men iets wil organiseren en zou het daardoor volgens het CDA financieel moeilijk hebben. Onder het motto ‘Gelijke monniken, gelijke kappen’ wil het CDA dat de gemeente Warmelda daarom eenmalig financieel ondersteunt met een bedrag van 5000 euro. Uitgangspunt blijft echter dat er voor Warmelda een eigen ruimte in Warmond wordt gevonden.

Ondanks dat wethouder Arno van Kempen (D66) liet weten dat hij sympathiek tegenover de CDA-motie staat, hebben de andere fracties nog hun bedenkingen. Zo vinden zij de onderbouwing van de motie en het gevraagde bedrag ontbreken. Ze willen eerste intern nader overleggen en komen pas in de komende raadsvergadering met een standpunt over de motie van het CDA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in