Foto: juwelier Van Dijck

Voorhout – De Haagse rechtbank heeft een 27-jarige man uit Litouwen veroordeeld tot drie jaar cel voor de overval op een juwelierszaak in Voorhout, in 2013. Verder is de man ook schuldig bevonden aan de overval op een juwelier in Heemstede.

Op 6 juni 2013 stapte Ovidijus N. met twee andere mannen de juwelierszaak in Voorhout binnen. De overvaller pakte de medewerkster bij haar hoofd, duwde haar tegen de grond en bond haar vast met tape. Omdat ze tegenstribbelde gaf de Litouwer haar ook nog een kaakslag. De vrouw lijdt al jarenlang aan een posttraumatische stoornis door de overval.

Geronseld in zijn geboorteland, kwam de Litouwer met anderen naar Nederland om overvallen te plegen. De beroving van de juwelier in Voorhout liep niet zoals gepland. In plaats van de gouden sieraden namen de overvallers de roestvrijstalen sieraden mee. Hun opdrachtgever dwong ze om enkele dagen later nogmaals toe te slaan, deze keer bij een juwelier in Heemstede.

Crimineel zonder grenzen

‘Een mobiele bandiet die door Europa trekt om overvallen te plegen’, zo werd N. door de officier van justitie bestempeld. De overvaller heeft namelijk niet alleen in Nederland delicten gepleegd. Eerder was N. actief in Oostenrijk en België, waar hij vanwege overvallen werd veroordeeld tot celstraffen van 6,5 en zeven jaar. De Litouwer bekende twee weken geleden bij de Haagse rechtbank de overvallen in Voorhout en Heemstede. Het OM had vijf jaar tegen hem geëist vanwege zijn daden.

Twee weken geleden zou ook een tweede Litouwse verdachte van de overvallen in Voorhout en Heemstede terechtstaan, maar deze man zit nog vast in Oostenrijk. Hij moet op een later tijdstip in Den Haag voor de rechter verschijnen.

Dit is een bericht van mediapartner Omroep West.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in