Hillegom – De rechtbank heeft twee jongens van 17 en 18 jaar oud beiden twaalf maanden gevangenisstraf opgelegd voor een woningoverval in Hillegom in maart dit jaar. Zes maanden daarvan zijn voorwaardelijk. Een derde verdachte, de chauffeur van de twee overvallers, wordt nog altijd gezocht. De 17-jarige verdachte belde op 16 maart aan bij een woning in Hillegom. Met een hesje van de postbezorging aan en een pakje in de hand wist hij binnen te komen. Daarop rende zijn 18-jarige kompaan met een bivakmuts op naar de deur en drong ook de woning binnen. Binnen dreigden de twee met een neppistool. Ze vertrokken na een paar minuten weer met een telefoon en een sieradenkistje. De bewoonster had haar 2-jarige zoontje op de arm toen de jongens bij de woning kwamen.

Na uitgebreid onderzoek konden de verdachten vier maanden later worden opgepakt. Beiden hadden ook een behoorlijke hoeveelheid drugs in hun slaapkamer liggen. Uit onderzoek is ook gebleken dat de auto van de vader van een van de verdachten is gebruikt – nadat daar valse kentekenplaten op waren gezet – en dat iemand hun chauffeur is geweest. Wie dat is, is nog niet opgehelderd.

De overvallers zijn door de rechtbank veroordeeld via het jeugdstrafrecht. Onderdeel van het voorwaardelijke strafdeel is onder meer dat de verdachten zich na de jeugddetentie bij de reclassering moeten melden en moeten meewerken aan therapie. (bericht van mediapartner Omroep West)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in