De plek waar de nieuwe doorgang moet komen.

Hillegom – Wethouder Anne de Jong legt de gemeenteraad donderdag 6 juni ingrijpende veranderingen in het centrum van Hillegom voor. Het Dunantplein en de Hoofdstraat krijgen een derde doorgang ter hoogte van leegstaande panden aan de Hoofdstraat. Het gaat onder meer om de gebouwen waar nu bakkerij Van Maanen en Schoonderbeek Elektroworld gevestigd zijn. Aan beide kanten van de nieuwe doorgang komen winkels met daarboven in totaal 36 appartementen. Ook de bibliotheek kan er een plek krijgen, maar dit is nog niet zeker. De gemeente werkt mee aan deze ontwikkeling en wil onder meer zorgen voor tijdelijke parkeerplekken. Daarvoor worden de oude drukkerij Van Nierop en het boerderijtje aangekocht.

Verder moeten er in de oude muziekschool aan het Henri Dunantplein 18 studio’s komen met een grootte van 40 m2. Het gaat om sociale huur tot 750 euro per maand. Op de hoek Molenstraat-Van den Endelaan moet ook gebouwd gaan worden. Daar komen ook appartementen: drie met een sociale huurprijs, acht met een middenhuur en één duur huurappartement.

Alle nieuwbouw zal een historisch verantwoorde gevel krijgen. De totale kosten voor de gemeente bedragen 2,8 miljoen inclusief de strategische aankoop waar parkeerplekken komen, maar mogelijk in de toekomst andere ontwikkelingen. Mogelijk wordt het bouwplan aan de Hoofdstraat uitgebreider indien andere ondernemers ook willen meedoen. De gemeente vindt het van belang dat ontwikkelingen in het centrum gestimuleerd worden en zorgt daarom zelf voor de parkeerplekken. Eigenlijk is dit een verplichting van de ontwikkelaars. Met deze ontwikkeling zou een tekort van 45 parkeerplekken ontstaan.

Hieronder een presentatie van alle ontwikkelingen.

Hieronder een toelichting van wethouder Anne de Jong.

8 REACTIES

 1. Wil graag ingeschreven worden voor een van de grotere appartementen.
  Ben inwoner van Hillegom en laat een eensgezinswoning achter.

 2. Ben geïnteresseerd in de appartementen in de hoofdstraat.
  Laat koopwoning in Elsbroek achter.
  Waar en hoe kan ik me laten inschrijven?

 3. Zeer mooie plannen en na 30 jaar gebekvecht mag dit nu wel eens gerealiseerd gaan worden.
  Voor de ontwikkeling van het centrum Hillegom is dit echt nodig, is zeg Go!

  Om jongeren een uitzicht op een betaalbare woning te geven, zou ik wel wat aan de huur/koop prijs doen.
  Ik begrijp heel goed dat het midden in het centrum is, alleen de jongeren van nu zijn wel de toekomst van Hillegom en anders verlaten ze Hillegom zoals dat 20 jaar geleden ook al is gebeurt.

  Ik zeg knallen met die plannen en gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in