Bollenstreek – Na het manifest ‘Grenzen in zicht’ van twee jaar geleden spreekt het CultuurHistorisch Genootschap van de Duin- en Bollenstreek (CHG) wederom zijn bezorgdheid uit over het behoud van het karakter van de Duin- en Bollenstreek. Volgens het CHG zijn gemeenteraden zich niet bewust van de unieke eigenschappen van de streek.

De organisatie zag de regio de afgelopen tien jaar steeds verder veranderen, terwijl de Duin- en Bollenstreek wordt gezien als de ‘cultuurhistorische schatkamer’ van Nederland volgens het CHG. Het CHG zou graag zien dat er voorzichtiger met de dorpen en buitengebieden wordt omgesprongen. Ze schrijven nu alle gemeenten aan omdat binnenkort gestart wordt met nieuwe gemeenteraden.

1 REACTIE

  1. Hoe loffelijk het streven van het CHG ook is, het zal weinig baten. De gemeenteraden zijn zich best wel bewust van de unieke eigenschappen van de streek, maar moeten voldoen aan de wensen van de burgers om te bouwen. De bevolking blijft groeien. Dorpen groeien tegen elkaar aan. Bollenvelden nemen af, doordat de teelt al jaren niet zo rendabel meer is, en er ook minder animo is voor bedrijfsopvolging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in