Bollenstreek – Het CultuurHisorisch Genootschap (CHG) wil niet dat er zonnepanelen komen in de Duin- en Bollenstreek. Aanleiding is een verzoek dat is ingediend bij de gemeente Noordwijk om tussen landgoed Klein Leeuwenhorst en de N206 een zonnepark te plaatsen.

In een brief aan de Noordwijkse gemeenteraad stelt het CHG dat de regio er nog niet klaar voor is. De gemeenten in Holland Rijnland zijn het nog niet eens over het uitvoeringsprogramma voor windmolens en zonneparken in de streek. Ook de provincie is terughoudend op dit gebied, stelt het CHG, dat het open karakter van de streek met bollenvelden en graslanden wil behouden.

Mocht het plan doorgaan, dan pleit het CHG ervoor de houtkap te beperken tot twee bomen. Ook willen ze garanties van de provincie dat de houtwal langs de N206 gehandhaafd blijft op minimaal 4 meter. Aan de zuidkant zou een nieuwe houtwal het zicht op het zonnepark moeten beperken.

2 REACTIES

  1. Goede reactie van het CHG.
    Niet alle weilanden vol leggen met zonnepanelen. Doe eerst de gebouwen maar en daarna de woningen en als laatste de groene ruimtes.

  2. Beste Victor, je hebt helemaal gelijk hoor! Laten we vooral de tijd nemen voor die energietransitie. Zo af en toe een keertje 40 graden in Brabant, daar hebben we hier met ons zeewindje geen last van. Misschien heb jij, net als ik, geen kinderen, dus waarom zouden wij ons druk maken over het klimaat waar de volgende generatie in moet leven. Na ons de zondvloed!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in