Voorhout – De ChristenUnie Teylingen wil de Herenstraat in Voorhout versneld voor een deel afsluiten voor autoverkeer.

Volgens de partij lost dit niet alleen een aantal problemen op van verkeersintensiteit en verkeersveiligheid, maar biedt het ook kansen voor de lokale detailhandel en horeca. In het voorstel wordt in elk geval het gedeelte tussen de inrit van het parkeerterrein op de Kerkweg en de garage onder de Plus supermarkt autovrij. Daarmee wordt een nieuw dorpsplein gecreëerd. Het deel tussen de Boekhorstlaan en de afsluiting bij de Kerkweg wordt autoluw, net als het deel tussen de Boerhaavestraat en de ingang van de parkeergarage. Voor fietsers en voetgangers wordt in het plan extra ruimte gemaakt. Bang voor verkeersopstoppingen in de wijken rondom is de ChristenUnie niet. Het oude dorp kan nog steeds aan beide kanten worden verlaten.

Als het aan de ChristenUnie ligt gaat na de verkiezingen het nieuw te vormen college direct aan de slag met het plan.

3 REACTIES

  1. wat een raar plan, maak eerst de randweg is af dan ben je het grootste deel van het doorgaande verkeer kwijt. en dat handje winkeliers dat er nog zit krijgt een enorm probleem.
    je zal met een trailer gelost hebben op de Herenstraat, moet je dan achteruit terug?
    en met gevaarlijk word dat dan bedoeld voor fietsers?
    de zelfde fietsers die fietsend op een zebrapad af gaan, net voor de oversteekplaats van hun fiets springen en zich vervolgens zo het zebrapad op lopen?
    laat me niet lachten.

  2. Kan je doen staan alle straten eromheen in de ochtend en avond helemaal vol. Kan je nog beter een tunnel onder het “plein” gaan maken. Daar los je wat mee op. Dit is gewoon om nog meer files te veroorzaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in