Noordwijk – In november buigt de politiek zich over een nieuwe Schelft met een basaal zwembad. Eerder werd een motie aangenomen om alle mogelijkheden te onderzoeken er financieel alles uit te halen. Uit recente stukken blijkt dat de gemeenteraad nog steeds staat voor de keuze van wel of geen zwembad. Prognose van de bezoekerscijfers is 58.000 per jaar terwijl het er 90.000 zouden moeten zijn. Zwembad BinnenZee in Noordwijk trekt 89.000 bezoekers, terwijl dat er 130.000 zouden moeten zijn. Verder moet de raad een oordeel geven over het toevoegen van een gezondheidscentrum als kostendrager. De initiatiefnemers hiervoor hebben wel om meer tijd gevraagd. Ook moet de politiek zich buigen over een zogenoemde flexibele schil. De carnavalsvereniging wil een extra ruimte om daar alvast een podium te kunnen opbouwen zodat ze de sport minder in de weg zitten. Uit het stuk blijkt dat bezettingscijfers voor zwembad en sporthal matig waren. De Schelft bouw je bovendien voor een piekmoment namelijk de feesten van de carnavalsvereniging. Daarom moet er meer ingezet worden op multifunctionaliteit. Dat betekent dat de sport vaker moet wijken voor culturele activiteiten.

In de financiële cijfers zitten nog veel variabelen. Daarbij is van groot belang hoe veel er gedekt wordt uit de reserve. Dan moet de gemeenteraad zich wel buigen over het laten vervallen van andere plannen waarvoor de reserve gereserveerd was. De kosten per jaar variëren van 231.000 tot 691.000. Dit is afhankelijk van het gebruik van de reserves. B & W zetten in op een combinatie van dekking uit reserve en exploitatie en komen tot 354.000 per jaar. Vanaf 2025 is daar ruimte voor in de begroting mits de gemeente een stabiele bijdrage houdt van het rijk. In de financiële vooruitzichten zitten nog heel veel keuzemomenten en onzekerheden. Een van de dekkingsmogelijkheden is ook alle belastingen met 1% verhogen, dat levert 208.000 euro op. De gemeenteraad maakt op 10 november tijdens de begrotingsvergadering een definitieve keuze, een week eerder op 3 november is er al een commissievergadering over.

Hieronder het complete stuk.

4 REACTIES

  1. Toen jullie de muze gingen bouwen werd er toen ook zo uitgebreid gekeken naar bezoekers aantallen .Daar gaat toch ook elk jaar kapitalen naar toe .Als jullie een ambtenaar aan nemen wordt er dan ook gekeken hoeveel hij op brengt voor de gemeenschap daar moet toch ook elk jaar een hoop geld bij dus met andere worden er moet overal geld bij dus doe niet zo vervelend als het om Nw Zee gaat zijn er geen grenzen als het over geld gaat .

  2. Geen zwembad in noordwijkerhout we hebben al een zwembad in de gemeente.
    Voorhout heeft ook geen zwembad en is veel groter dan N.W.Hout.
    En al helemaal niet de O.B.Z. diefstal omhoog om de begroting rond te krijgen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in