De drie initiatiefnemers van de CO2 prestatieladder voor HLT

Hillegom – De gemeenteraadsleden van Hillegom zijn enthousiast over de invoering van de CO2-prestatieladder. Dat bleek woensdagavond tijdens de vergadering van de raadscommissie.

Initiatiefnemer Bart de Jong was nog wel kritisch over de onderbouwing van dit raadsvoorstel. ,,De afgelopen tien jaar zou circa 80% CO2-reductie plaats hebben gevonden voor het eigen gemeentelijk apparaat. Als het inderdaad is gelukt, zou het prachtig zijn en zou Hillegom een voorbeeldfunctie hebben.’’ Maar de uitleg voor deze opmerkelijke besparingen ontbreekt.

Hoe dan ook, een CO2-prestatieladder zorgt er in de toekomst wel voor, dat goed bijgehouden wordt wat de CO2-uitstoot in Hillegom, Teylingen en Lisse zal zijn. Na de besprekingen was De Jong tevreden: ,,Ik ben blij dat ze deze CO2-prestatieladder gaan vaststellen.”

1 REACTIE

  1. Besluit over uitvoering van het burgerinitiatiefvoorstel is nog niet genomen. Dat gebeurt in de raad. Overigens wordt in alle drie de raden (Hillegom, Lisse en Teylingen) een besluit over het burgerinitiatief genomen. Daarbij zal het advies van de colleges worden betrokken. In Lisse besluit de raad op 14 oktober. Daaraan vooraf gaat een inhoudelijke bespreking in de commissie R&I op 8 oktober.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in