Bestuurscentrum van Teylingen in Voorhout. Foto: Google Maps.

Teylingen – Onder de naam ‘Vitaal Teylingen’ hebben VVD, Trilokaal en D66 hun programma voor de komende vier jaar gepresenteerd.

Het ‘concept-raadsprogramma’, zoals de drie partijen hun akkoord noemen, kwam tot stand na onderhandelingen tussen deze partijen. Ook werd gebruik gemaakt van suggesties, reacties en wensen die men in de afgelopen weken kreeg en verzamelde.

In het coalitieakkoord staan vijf uitgangspunten centraal. Zo gaat de coalitie uit van de vitaliteit van mensen, organisaties en bedrijven. Als dit niet zelfstandig of met hulp van elkaar lukt, dan is de overheid er om ervoor te zorgen dat het wel lukt om mee te blijven doen. Daarbij moet volgens de partijen waar mogelijk maatwerk worden toegepast.

Er wordt veel waarde gehecht aan duurzaamheid en het sociaal domein. En in het kader van modern besturen wil men inwoners meer bij de besluitvorming en uitvoering betrekken.

Meedenken

Iedereen in Teylingen krijgt de kans om aan te geven wat hij of zij nog mist in het concept-raadsprogramma. Dat kan tot en met 20 mei op de website vitaalteylingen.nl. Ook is de gehele gemeenteraad uitgenodigd voor een workshop op 22 mei om mee te praten.

Naar verwachting wordt het programma op 31 mei in de raad vastgesteld. Dan worden ook de wethouders geïnstalleerd. Er zijn drie wethouders-kandidaten: Bas Brekelmans (VVD), Rob ten Boden (Trilokaal) en Arno van Kempen (D66).

Dit zijn de drie kandidaat-wethouders van Teylingen. Foto: websites van partijen.

Hieronder het interview:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in