Noordwijk – Een aantal inwoners en bedrijven verenigd in het collectief Transparant bestuur Noordwijk beraadt zich op juridische stappen na het openbaar worden van een rapport over ondermijning van de lokale democratie. Degenen worden genoemd in het rapport. Zij zien het rapport als een wraakactie van de politieke partij Puur. De groep meldt dat ze alles willen weten over de totstandkoming van het rapport zodat ze kunnen beoordelen of er sprake is van ‘vals spel en misleiding door oud-bestuurders’. Ook willen ze duidelijkheid over de vraag wat de betrokkenheid is van de toenmalige burgemeester en ze willen beoordelen wat de schade is aangericht door de verspreiding van het document. Vervolgens zullen de personen en instanties die verantwoordelijk zijn voor de totstandkoming en verspreiding van dit document aansprakelijk worden gesteld voor de door hen aangerichte schade, aldus het collectief.

Stichting Platform Initiatief Noordwijk en dr. ir. Hans R. Stol, Comité Noordwijk Transparant, De
Raad Bouw BV en drs. Paul Brandjes, Salman Ruimtelijk Advies BV en drs. Victor Salman,
Anthoro BV en drs. Andries de Boer, ir. Hans van Egmond, Paul Taverne, Prominent Inn BV en
Henk Hoogervorst, Leny Scholten-Droog, alsmede Jan de Ridder.

16 REACTIES

 1. Er zal best wat waar zijn waarvoor zijn ze bang als er niks gebeurd is hoef je toch geen juridische stappen te onder nemen .Nu kan je zien hoe de Noordwijkse politiek in elkaar zit .

 2. Er staan hier een aantal personen op die in het verleden ook niet al te transparant waren. Het rapport ‘Recht door Zee’ uit 2004.
  Opmerkelijk? Misschien niet. Hoofdrol spelers van weleer staan weer tegenover elkaar.

 3. Dit geeft mij een onaangenaam gevoel, omdat men het heeft over transparantie. Waarbij juist in het verleden bij de ontwikkeling van Bronsgeest laten we zeggen de schijn gewekt is dat men met informatie uit de gemeente het eigen belang voorrang heeft gegeven ten kosten van het algemeen belang; lees gemeente (inwoners) en uiteindelijk de kopers van de woningen!
  Het rapport is overigens nog te vinden op de site van de gemeente! Ik zou zeggen zoek eens op een aantal namen in dit document!

 4. Ik hoop dat dit rapport openbaar wordt voor iedereen. Heb gisteren geprobeerd om met het opgegeven mailadres op de gemeente pagina van de Gemeente Noordwijk een aanvraag in te dienen voor een verzoek om dit rapport te verkrijgen. Nou dat is een onmogelijke operatie. Je zou zelfs in beroep kunnen gaan als je niet in het bezit kan komen van de stukken. Wat een democratie. !! Hier knap je direct op af als betrokken burger. Volgens mij is dat ook de bedoeling van dit college. Het lijkt erop dat de BEERPUT dicht moet blijven .Noemt men dit TRANSPARANTIE. Kom op zeg Noordwijker met de BINDER column voorop , Weekendkrant, Hans Stol en al die andere DEMOCRATEN probeer het voor de Noordwijkse inwoners OPENBAAR te publiceren zodat wij ALLEMAAL kunnen lezen wat er nu precies de waarheid is. Tot nog toe is het een schimmig verhaal van BEIDE kanten!!!! Graag ruim voor de a.s.raads verkiezingen. We zijn te lang besodemieterd door de politiek. En het gaat nog steeds door zowel LANDELIJK als PLAATSELIJK. Helaas tot heden ten dage.

 5. Kijk weer reakties zonder dat ze hun naam op durven te geven. Jan laat weten wie je bent of heb je iets te verbergen. Beertender stop met drinken en laat weten wie je bent. De juridische stappen moeten ondernomen worden om te ontrafelen hoe wethouders van PUUR hun functie hebben misbruikt en hetzelfde geld voor de burgemeester Rijpstra. Rijpstra zegt geen opdracht te hebben gegeven voor het rapport en van Rijnberk zegt dat hij een verzoek van de burgemeester gewoon moet beantwoorden. Die beginnen dus al aardig te liegen. Maar ik zal R. Branding (ik hoop geen fake naam) helpen , want ik ga vragen om het rapport te plaatsen op http://www.noordwijk-transparant.nl. Met Bronsgeest heeft ondergetekende in ieder geval NIETS te maken. Daar zijn sponsors van PUUR aktief naar ik begrepen heb. Ik ben geen lid van het CDA maar was dit jaar wel sponsor van het landelijk CDA vanwege de bijzondere prestaties van Omtzigt, die ik zeer bewonder. Ook daar ben ik dan weer transparant in. Wordt vervolgd.

  Paul Brandjes

 6. Ik ben in de gelegenheid gesteld om het document “Ondermijning van de democratie in het lokaal bestuur in Noordwijk” in te zien en werd in de gelegenheid gesteld een zienswijze in te dienen.

  Ondanks dat het document pertinente leugens, verzinsels, onwaarheden en onjuistheden bevat, waaronder over mijzelf, en overduidelijk een politieke beschouwing is van de Noordwijkse politieke partij PUUR, ben ik natuurlijk akkoord ben met openbaarmaking.

  De financiële gevolgen hieruit voortvloeiende zullen naar ik kan inschatten enorm zijn, zelfs in de miljoenen Euro’s lopen, en zouden voor conto van initiator van dit document moeten komen en niet en nooit voor rekening van de inwoners van Noordwijk en haar ondernemingen.

  Het rapport en alle documenten zijn op te vragen via mail naar [email protected].

 7. Bovengenoemde “hoge” heren hebben Noordwijk al jaren in hun macht. De tentakels van deze vastgoedmannen reiken ongelooflijk ver en zijn zogenaamd “onzichtbaar” voor de politiek en burger. Zou mooi zijn als er een klokkenluider opduikt die uit de school durft te klappen.
  Deze kan er waarschijnlijk een boek over schrijven..

 8. @P.Brandjes: Chapeau dat u vraagt het rapport openbaar te maken. Wilt u meteen vragen of alle “zwart doorstreepte” woorden/zinnen/alinea’s ook even zichtbaar gemaakt kunnen worden voor de burgerbevolking?!
  Nu lijkt het wel het rapport Toeslagenaffaire van de Belastingdienst

 9. Mnr Brandjes is nog steeds boos dat hij niet mag bouwen in Noordwijk .Dan heeft je schoonvader het beter gedaan .Dat clubje moet maar een bij hun eigen te raden gaan voor dat je stappen gaat onder nemen .Want er gaat echt een beerput open.

 10. Ik ben gewoon een inwoner van Noordwijk; geboren en getogen. Sta ver van de gemeente politiek. Maar zie al ruim dertigjaar dezelfde personen terug. Wie kent het krantje ‘De Hitter’ nog? Toen begon men al publiekelijk in een lokaal vunsig krantje op de man te spelen. Daarna was het oorlog op het gemeente huis met de slogan ons gemeentehuis wordt bestuurd door de projectontwikkelaars en hoteleigenaren. Zie ook het rapport ‘Recht door zee’. Wat merkwaardig genoeg te vinden is op de gemeente site. Volgens mij heeft het er nooit opgestaan; althans kon het in het verleden nooit vinden. En nu zie ik het weer diezelfde namen (een paar, niet alle) verschenen waarmee het dertig jaar geleden begonnen is. Nog steeds invloed, nog steed macht en blijkbaar tegenmacht in de vorm van intimidatie (meerdere keren zijn wethouders en raadsleden geintimideerd) en nu een nieuw onduidelijk rapport. Het kind van de rekening zijn de gewone noordwijkers. Ik walg hiervan!

 11. O wat is die Brandjes sociaal en dat moet iedereen weten in Noordwijk .Dat CDA is ook een boeven bende op landelijk niveau.

 12. Ik kan overigens wel begrijpen dat “Transparant”….. zich zo druk maakt om het rapport.
  Er is bijna geen enkel persoon van deze vastgoed-personen die niet in het rapport staat genoemd.

 13. Ik ben ook een geboren en getogen 73 jarige Noortukker meneer Brandjes. Ik hoop dat ik niet in het Dosier voorkom . Heb wel het hart en de toetsen van mijn computer op de juiste plaats zitten. Ik maak me al vele jaren druk hoe ons dorp en vooral het ZEEDORP naar de bliksem is, en nog steeds naar de BLIKSEM wordt geholpen en ben daarom heel nieuwsgierig wat voor mensen dit hebben veroorzaakt. En dan doet een echte of fake naam er niet toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in