Noordwijk – Victor Salman en Paul Brandjes hebben namens het Collectief Transparant Bestuur Noordwijk gereageerd op de open brief die vijf ex-wethouders en een ex-ambtenaar hebben gepubliceerd. In de open brief melden de ex-bestuurders hun eigen, negatieve ervaringen met integriteit en de namen van Salman en Brandjes worden daarbij genoemd. Er wordt gepleit voor een onderzoek, maar volgens het Collectief loopt er al een onderzoek, namelijk bij het Openbaar Ministerie. Volgens het Collectief is de opsteller van een uit 2018 daterend onderzoek, ex-ambtenaar Ger Oostermeijer, van zijn bed gelicht en is zijn computer in beslag genomen. De ex-wethouders Van Rijnberk, Bakker en Van Duin zijn door het OM gehoord vanwege een aanklacht wegens smaad. Wat hier het vervolg van is, is nog onbekend. Verder worden andere zaken zoals het geheim houden van B & W besluiten en de aankoop van een huis door Van Rijnberk genoemd als voorbeelden van niet integer gedrag. Vol vertrouwen melden Salman en Brandjes de beoordeling van de rechters af te wachten.

Hieronder de gehele brief.

5 REACTIES

  1. Er is altijd al in de Noordwijkse politiek bonje geweest, en Noordwijkerhout wordt er nu ook in meegesleurd.

  2. Het is in 2019 een historische blunder geweest om te fuseren met Noordwijk. Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee buitelen al jaren over elkaar heen. Noordwijk is geen hechte gemeenschap zoals Noordwijkerhout. In een ingezonden brief in 2018, met als titel Vaarwel Noordwijkerhout, waarschuwde ik al voor de politieke lijken die uit de Noordwijkse politieke kasten zouden vallen. Het is nog erger dan ik destijds dacht. Met de vastgoedpartij Partij voor de Inwoners in de raad wordt het nog erger.

  3. Over lijken uit de Noordwijkse kast vallen gesproken meneer Duivenvoorde, wat denkt u over die hele grote kast wat de Schelft is en wat een heel groot lijk daaruit is uit gevallen!!! Ook dat achterstallige onderhoud van wegen en openbaar groot is zo”n lijk. Niet alleen naar Noordwijk kijken dat is veel te kortzichtig denken. De oorzaken van deze lijken zijn echt door het v.m NOORDWIJKERHOUTSE GEMEENTEBESTUUR veroorzaakt en niet door Noordwijk. Dat jullie dat Noordwijk nodig hebben voor het geld is toch duidelijk. Ik zag deze buien al ver voor de fusie aankomen en was daar een fervent tegenstander van die fusie!

  4. Zo ziet u maar, meneer B. Randing, heeft iedereen zijn eigen argumenten tegen de fusie. Dat neemt m.i. niet weg dat de Noordwijkerhoutse “politieke lijken” ver in het niet vallen bij de talloze Noordwijkse “politieke lijken, blunders, politieke karaktermoorden, verdwenen geld in bodemloze putten en schandalen.

    • Kortom, links of rechtsom, fusie had nooit moeten plaatsvinden, dan had iedereen zijn eigen boontjes moeten doppen en hadden de betreffende inwoners elkaar op een vriendelijke manier blijven kunnen bejegenen!🤓 in plaats van de hoofdschuldige aan te wijzen, de waarheid zal toch ergens in het midden liggen🤔

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in