Teylingen – Het college van Teylingen staat vooralsnog afwijzend tegenover de aanvraag voor een extra locatie van een Leo Kannerschool in Voorhout. De Leo Kannerschool, die zijn hoofdvestiging in Oegstgeest heeft, is gespecialiseerd in onderwijs voor kinderen met onder meer autisme. Het is de bedoeling dat er een extra locatie wordt gestart in combinatie met de Kleen4care stichting op hun zorgboerderij aan de ‘s-Gravendamseweg in Voorhout.

Het college vindt dat dit allemaal veel te snel gaat omdat er tot nu toe in de regio alleen nog maar oriënterende gesprekken geweest zijn over het gecombineerd aanbieden van zorg en onderwijs. Het college wil eerst meer duidelijkheid over een mogelijke dubbeling van de kosten. De kosten voor de zorgboerderij worden volledig vergoed via de zorg en zodra er onderwijs aangeboden gaat worden via de Leo Kannerschool komt er ook onderwijsbudget vrij.

In de commissievergadering van aanstaande maandag 30 maart staat dit punt op de agenda en dan zal er mogelijk meer duidelijk worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in