College Lisse steunt aanbevelingen voor meer grip op GOM

Foto GOM

Lisse – Het college van Lisse kan zich grotendeels vinden in de aanbevelingen die zijn gedaan in het rapport van de rekenkamercommissie van de gemeente Teylingen over sturingsmogelijkheden van de gemeenteraad op de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM).

Dat liet wethouder Jeanet van der Laan woensdag weten tijdens de raadscommissie. Uit het rapport bleek dat de gemeenteraad meer mogelijkheden zou kunnen benutten om grip te houden op het ISG-beleid en de uitvoer ervan door de GOM. Van der Laan kan zich vinden in de aanbeveling dat openbaarheid van informatie en verantwoordelijkheid door de GOM meer gewaarborgd kan worden: ‘Openbaarheid en transparantie is altijd goed’. Ook de aanbeveling voor meer regionale bijeenkomsten tussen gemeenteraden en de GOM kan het college ondersteunen.

Van der Laan is het niet volledig eens met de aanbeveling dat onvoldoende duidelijk is welke maatschappelijke effecten het ISG-beleid beoogt. ‘Het maatschappelijk effect is dat wij het buitengebied open willen houden en verrommeling tegen willen gaan’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in