Lisse – Wethouder Jeanet van der Laan zei donderdag in de raadsvergadering dat het college van B&W tot vorige week niet op de hoogte was van de problemen die spelen bij museum De Zwarte Tulp. Het museum vroeg eerder wel corona-noodsteun aan bij de gemeente, maar volgens de wethouder bleek het museum op het moment van die aanvraag nog over genoeg spaargeld te beschikken en was steun aan het museum niet nodig.

De financiële perikelen bij De Zwarte Tulp leidden er vorige week toe dat het bestuur van het museum aandrong op ontslag van de directeur. Vijf coördinatoren van het museum reageerden hierop door het vertrouwen in het bestuur op te zeggen en besloten zelf op te stappen. Van der Laan gaf aan dat de gemeente het museum steunt, maar ‘het is een intern conflict en we willen vooralsnog financiële afstand bewaren.’ Ook zei de wethouder dat het college nog steeds bezig is om alle informatie op orde te krijgen.

Raadslid John de Bruin van Nieuw Lisse vroeg om de toezegging van de wethouder dat er alles aan gedaan zal worden om te voorkomen dat het museum ten gronde zal gaan. ‘Daar gaan we zeker voor’, verzekerde Van der Laan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in