College: “niet onwelwillend” tegenover strandfietsen

Noordwijk – B&W van Noordwijk staan “niet onwelwillend” tegenover het fietsen op het strand. Momenteel wordt het in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) niet toegestaan, maar er worden ontheffingen verleend bij mountainbikewedstrijden op het strand.

Dat antwoordt het college op vragen van het CDA. Die partij vroeg om aanpassing van de APV, zodat sporters ook individueel mogen fietsen en trainen op het strand. Op dit moment wordt gewerkt aan een herziening van het strandbeleid. Het college wil daarom nog geen toezeggingen doen.

Hierbij speelt onder meer de veiligheid op het strand: bij wedstrijden worden hiervoor begeleidingsvoertuigen ingezet, bij individuele fietsers zijn die er niet.

4 REACTIES

  1. Als het dan op het strand net zo wordt als met de racefietsers op de fietspaden dan belooft dat niet veel goeds ook al omdat je straks ook weer met je hond op het strand mag.

  2. ik zie het al gebeuren net als de afglopen weken met die hitte kleine kinderen en dan een stel van die achterlijke op een fiets zijn ze wel wijs bij de gemeente .Het moet niet gekker worden.Hebben ze wel eens op een zondag door de duinen gefietst dat wil je toch niet op het strand.

  3. Probeer maar eens eerst de veiligheid in het dorp maar eens te handhaven voor dat je fietsers op het strand laat hoe kan je dit verzinnen.

  4. Zondagmorgen 4 augustus tussen 10 en 11 u. 5 wielrenners gespot op het strand en 3 honden.
    Hoezo wil je het toestaan het gebeurd al elk weekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in