College presenteert oplossing voor Bronsgeest

Noordwijk – De toekomstige wijk Bronsgeest gaat deels bebouwd worden met onder andere sociale en middensegment woningen. Deels blijft de bollengrond behouden.

Door de grond optimaal te benutten blijft een zo groot mogelijk deel van Bronsgeest behouden voor de bollenteelt. De nieuwe woonwijk komt parallel aan de Gooweg tot aan de bestaande rotonde in de Van Berckelweg, die ook Bronsgeest zal gaan ontsluiten. De gemeentegronden ten oosten hiervan, tot aan de Bronsgeesterweg, worden verpacht voor de bollenteelt. Om de woningbouw mogelijk te maken gaat het college in overleg met de eigenaar van de terreinen van het voormalige Zilveren Kruis.

Het college geeft nog dit jaar uitsluitsel over een stedenbouwkundige opzet van Bronsgeest, inclusief de financiën. Ook geeft het college de alternatieve woningbouwlocaties in de gemeente aan.

4 REACTIES

  1. Dat lijkt heel wat, maar is natuurlijk meer dan 400 woningen minder dan in het oorspronkelijke plan. Gaan ze nu via kleine locaties aanvullen. Dat aantal gaat nooit lukken en als dat wel zou moeten is met de planvorming zeker zes jaar extra verloren. In die tijd wordt het woningprobleem alleen maar groter. Kortom: waardeloos en vooral bedoeld om zand in de ogen te strooien. De Noordwijkse woningzoekende heeft alweer het nakijken.

  2. Een mooi compromis. Aan de ene kant woningen voor Noordwijkers, aan de andere kant het unieke karakter van het dorp dat behouden kan blijven. Hoeveel bollenvelden hebben we nog, naast het tussen de Nieuwe Zeeweg en het Dompad? De toeristen kunnen blijven komen en daar drijft onze economie op! Wat dat betreft is het goed dat het oude plan de prullenbak in kan!

    Met meer dan 1100 woningen in het verschiet, gaat er genoeg gebouwd worden de komende jaren. De bouwkranen blijven continue draaien. Lekker wonen in ons mooie dorp!

  3. O ja en al die villa’s die langs de bollen velde staan en nog gebouwd gaan worden halen die het zicht niet weg mnr Robin Een mnd bollen en dan wortelen of stuif zand .Maar het is in ieder geval wat als het maar geen villa’s worden want die hebben we zat in Noordwijk .Ze hebben dus toch nog naar de burgers geluisterd .De rest van de huizen komen er ook nog wel want dit college is nog niet klaar met de Noordwijkse woning zoekende .

  4. Eerst niks en nu net doen of ze st klaas zijn dit is het zelfde je vraagt zes verdiepingen aan maar je weet dat je er toch maar vier krijgt .We zij niet gek de bewoners van Noordwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in