(foto Willem Krol)

Noordwijk – Commissaris van de Koning Jaap Smit was woensdag op werkbezoek in Noordwijk.

Hij werd ontvangen op het sportcomplex aan de Duinwetering. Daar kreeg hij diverse presentaties, onder meer over de sociale invulling van het sportcomplex, maar ook over Noordwijk als sportgemeente. Het was een gepland werkbezoek maar desgevraagd liet de commissaris weten blij te zijn met het voornemen van Noordwijk en Noordwijkerhout om te gaan fuseren.

De voorkeur van de provincie ging altijd uit naar één gemeente in de Bollenstreek, maar “je kan geen ijzer met handen breken”, aldus Smit.

Klik hier voor het radio-interview.

2 REACTIES

  1. Het begin is er al nog een beetje duwen door hr Smit en wat burgemeestres een mooie belofte doen en dan een bloemenstad mag nog paar jaren duren maar hij komt er.

  2. Inderdaad een duidelijke uitdrukking van beleidsvoornemen: dhr Smit heeft geduld maar ziet van zijn plannen niet af. Aan de andere kant ook veelzeggend: “ijzer met handen breken”. Noordwijk had laten zien dat het een ijzeren volharding heeft en zich door geen CdK de wet laat voorschrijven, en de CdK erkent dat. Dus een mooi compliment voor Noordwijk, en: een uitdaging om zichzelf trouw te blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in