Foto Andreasschool

Voorhout – De raadscommissie Welzijn is maandag akkoord gegaan met het beschikbaar stellen van een krediet van ruim 1,8 miljoen euro voor uitbreiding van de Andreasschool in Voorhout.

Al langere tijd wordt er in de Teylingse politiek gesproken over een uitbreiding van de Andreasschool met vier lokalen. De school is uit zijn jasje gegroeid, waardoor enkele groepen nu in lokalen elders in Voorhout zijn ondergebracht. Zowel het schoolbestuur als de ouders vinden dit ongewenst, en willen daarom dat de school wordt uitgebreid. Sophia Scholen, waaronder de Andreasschool valt, wilde aanvankelijk dat de gemeente 2 miljoen euro beschikbaar zou stellen voor uitbreiding van de school, maar de gemeente Teylingen wilde niet verder gaan dan 1,5 miljoen euro. Na intensieve onderhandelingen is nu besloten dat er ruim 1,8 miljoen euro beschikbaar komt voor uitbreiding van de school.

De raadscommissie Welzijn kon maandag instemmen met het beschikbaar stellen van het bedrag, al waren er wel de nodige opmerkingen over de kosten die gemoeid zijn met het aanleggen van extra parkeerplaatsen bij de school. Daarvoor zou groen moeten wijken, terwijl er in de wijk al weinig groen is. Wethouder Arno van Kempen zegde echter toe dat de gemeente “zal doen wat ze kan” om het groen te compenseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in