(archieffoto)

Voorhout – Wethouder Bas Brekelmans heeft maandag een gevoelige tik op de vingers gekregen van de raadscommissie Welzijn.

CDA-raadslid Sybrinne de Vries nam het de wethouder kwalijk dat hij de gemeenteraad niet heeft geïnformeerd over de vertraging die is opgetreden bij de herinrichting van sportpark Elsgeest in Voorhout. De vertraging is het gevolg van een aanvankelijke weigering van de provincie Zuid-Holland om akkoord te gaan met een geplande overkapping bij de handbalvereniging. Volgens Brekelmans was de provincie in eerste instantie wel akkoord gegaan met de complete herinrichting van het sportpark, maar viel men later over de geplande overkapping. Daardoor kon de gemeente niet verder met de plannen voor het sportpark. Volgens de wethouder bleek het later te gaan om een misverstand, en twijfelt hij er niet aan dat het hele project, inclusief de overkapping, gewoon doorgaat.

Na brede kritiek vanuit de commissie dat hij dat beter had moeten communiceren, ook naar de sportverenigingen, moest Brekelmans toegeven dat hij de vertraging en de stand van zaken rond de herinrichting eerder onder de aandacht van de gemeenteraad had moeten brengen. “Dit moeten we voortaan beter doen”, beloofde hij de commissie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in