Sassenheim – Er dient een akoestisch onderzoek te komen naar geluidsoverlast van rijksweg A44 in de Kagerbuurt in Sassenheim. Een eerder aangenomen motie die daarop aandrong moet nu alsnog worden uitgevoerd, vindt de Teylingse raadscommissie Ruimte.

De motie was nog niet uitgevoerd omdat Rijkswaterstaat eerder had aangekondigd een dergelijk onderzoek te gaan houden. Nu dat maar op zich laat wachten moet de gemeente Teylingen het onderzoek maar zelf doen, vindt de commissie. Mocht het onderzoek naar verwachting uitwijzen dat de geluidsnormen worden overschreden, dan moet de gemeente bij Rijkswaterstaat aandringen om ter plaatse geluidsschermen te plaatsen. De rijksdienst heeft dit eerder niet gedaan omdat de normen net niet zouden worden overschreden. Daardoor zou het nog enkele jaren duren voordat er maatregelen genomen zouden worden, maar de leden van de raadscommissie willen dat er al eerder geluidswerende maatregelen komen.

Er werd bij wethouder Rob ten Boden op aangedrongen om actief te gaan lobbyen bij Rijkswaterstaat om de geluidsmaatregelen zo spoedig mogelijk te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in