Controle op illegale bewoning kost 1 miljoen

Foto PB

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Het handhaven op illegale bewoning gaat de gemeente de komende vier jaar in totaal een miljoen euro kosten.

Deze vooraankondiging ontvingen de leden van de gemeenteraad van burgemeester Verkleij. In Noordwijk is er veel sprake van illegale bewoning van vakantiehuisjes, bungalows, schuren en huizen. Maar ook worden her en der arbeidsmigranten ‘creatief gehuisvest’ en gebruiken woningeigenaren hun bezit voor tijdelijke verhuur. Niet alleen in de vakantieparken en het buitengebied, maar ook in elke woonkern en die tijdelijke gasten zorgen regelmatig voor overlast.

Ook na die vier jaar blijft de gemeente kosten houden voor de controle op illegaal woongebruik.

3 REACTIES

  1. Als je nu gaat bouwen kan je die mensen een huis geven en kost het geen miljoen .Dit zijn praktijken uit vroegere jaren .

    • Mooi werk. Die 1 miljoen haal je alleen al aan indirecte kosten heel snel terug. Ik denk aan de 58-jarige vrachtwagenchauffeur die door overlast maar twee uur per nacht kan slapen en geen geld heeft om te kunnen verhuizen.

  2. Inderdaad, regelen is veel beter dan 250 euro belasting geld per inwoner van Noordwijk in handhaving te steken. Bij aanstelling van de nieuwe raad zeggen dat je binnen 100 dagen iets gaat regelen en 700 dagen later nog helemaal niets geregeld hebben getuigd van de besluiteloosheid van de gemeente . Handhaving is een zwaktebod …..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in