Foto PB

Noordwijk – Een anonieme waarschuwing over grensoverschrijdend gedrag van een aantal trainers van de Noordwijkse Hockeyclub NHC heeft geleid tot controverse binnen de vereniging.

In een brief op de website van de NHC laat de nieuwe voorzitter a.i. Brink weten dat die brief kwam in mei 2019. Een van de trainers werd hierin met naam genoemd. Het toenmalige bestuur ging in overleg met de genoemde persoon en met NOC*NSF en KNHB. Na dit overleg zou eenstemmig zijn besloten dat de bewuste trainer kon aanblijven. Nieuwe feiten kwamen niet meer naar boven. In haar brief meldt Brink dat in maart van dit jaar binnen het bestuur een conflict ontstond over het jeugdbeleidsplan. Hierop werd het vertrouwen in de toenmalig voorzitter opgezegd. Na bemiddeling trad deze in juni af, net als het bestuurslid Jeugdzaken. Beiden geven de anonieme brief uit 2019 en de afhandeling daarvan aan als reden. De oud-voorzitter en het afgetreden bestuurslid Jeugdzaken vinden het onacceptabel dat een deel van het bestuur niet wilde ingrijpen naar aanleiding van zeer verontrustende klachten, ook van ouders. Volgens hen zorgt dit gedrag voor een onveilige sportomgeving binnen NHC.

Volgens het huidige bestuur zijn er momenteel geen klachten bekend over het gedrag van een of meer trainers. Zij geven aan geen enkele vorm van grensoverschrijdend gedrag te tolereren.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in