Bollenstreek – 97 nieuwe coronabesmettingen heeft de GGD Hollands Midden van vrijdag tot en met zondag geteld in de Bollenstreek. Daarvan 51 uit de gemeente Noordwijk. Zaterdag is een van de besmetten uit die gemeente opgenomen in het ziekenhuis. Van de Noordwijkers die zich afgelopen week lieten testen, testte 7,9% positief. In Hillegom: 6,8%, Teylingen 5,9% en in Lisse was 3% van de mensen die zich lieten testen positief. De bemettingscijfers:

Hillegom: 17 nieuwe besmettingen (totaal 167)
Lisse: vijf nieuwe besmettingen (totaal 88)
Noordwijk: 51 nieuwe besmettingen (totaal 268)
Teylingen: 24 nieuwe besmettingen (totaal 248)

De totaalcijfers geven de geteste besmettingen sinds het begin van de uitbraak weer. Overledenen zijn niet gemeld.

10 REACTIES

 1. Gek he toch niet na zo’n zomer toe er nergens naar gekeken werd en dan de schuld aan Spanje en Frankrijk geven nou het was hier net zo erg bedankt .Kom naar Noordwijk

  • Alles voor de toeristen in Noordwijk….
   En dat wij als inwoners niet eens normaal boodschappen kunnen doen, boeit niet..
   We konden de hele zomer niet naar het strand of de boulevard, want zij kwamen met massa’s mensen tegelijk, maar ach, wat boeit het, alles voor de toeristen…
   In Duitsland zijn er strenge regels, waar de Duitsers maar ook wij Nederlanders als wij naar Duitsland gingen, ons aan moesten houden. In mijn ogen ook niet meer dan normaal dat je je aanpast naar de regels van elk land! als Duitsers hier komen, houden ze zich niet aan de Duitse maar ook niet aan de Nederlandse regels.. Zolang ze zich niet kunnen aanpassen, Opzouten zou ik zeggen!

 2. Lekker verwarrend weer totaal van besmettingen sinds begin van de uitbraak dit jaar 🤦‍♀️ hoe krijg je mensen ongerust!!!

 3. Wat een bizar druk Noordwijk was het vd zomer, alsof alle Duitsers los gingen in ons Noordwijk.
  En dat na de grote uitbraak van Corona waarbij zoveel mensen in de zorg en ziekenhuizen zich klem hebben gewerkt en zoveel mensen dierbare niet hebben kunnen zien tot na t sterven!!!!
  Ik begrijp ik niet dat ze zoveel toeristen hebben kunnen binnen laten!!! En nu er weer zoveel uitbraken zijn van Corona, zeg ik gemeente bedankt voor het toelaten van zoveel toeristen! , dit alleen maar voor de centjes…… ongelooflijk!!!

 4. Even ter nuancering van de paniek ; sinds 27 juni zijn er slechts 2 personen uit de gehele gemeente Noordwijk opgenomen in het ziekenhuis door,of met, corona gerelateerde klachten. Bron Rivm.

 5. Ter aanvulling. Aantal ziekenhuisopnames vanwege of in combinatie met corona : Hillegom 0 sinds 18 mei. Lisse 0 sinds 23 juni. Teylingen 1 sinds 25 juni. Ik wil hier helemaal niet bagatelliseren dat je erg ziek kan worden van dit virus maar raak niet in paniek, maar heel weinig mensen worden nog zo ernstig ziek dat ze naar het ziekenhuis moeten. (Bron Rivm)

 6. Peter bagatelliseren doe je dus wel, blijkbaar ben je niet op de hoogte welke schade dit virus achterlaat bij getroffen personen. Dit verschilt van hersenletsel tot permanente schade/problematiek aan longen en hart.
  Misschien niet klakkeloos iets neerzetten maar onderzoek/navraag doen.

 7. Volgens onze overheid zouden we het Virus Samen verslaan.
  Dan denk ík Kustgemeenten denk Europees .
  Nergens borden in wereldtalen als Engels of Frans laat staan Pools ,omdat er ook gastmedewerkers uit andere landen niet de moeite doen om Nederlands te leren .
  Laat staan te kunnen lezen .
  Laatst bij een supermarkt álle maatregelen RIVM en huisregels in het Nederlands.
  Ze liepen zonder boodschappen kar de winkel in , personeel zij niets .
  Laat staan over 1,5 m , niet te spreken .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in