Corona-steunfonds voor Teylingse organisaties

Teylingen – De gemeenteraad van Teylingen heeft vrijdag besloten om een steunfonds van 650.000 euro in het leven te roepen om cultuur-, sport- en welzijnsorganisaties te ondersteunen die door de coronacrisis in financiële problemen zijn geraakt.

Het college van B&W heeft gemerkt dat de coronacrisis ook de continuïteit en liquiditeit van maatschappelijke instellingen raakt. “Het is nog volstrekt onduidelijk welke maatschappelijke, economische en sociale impact de coronacrisis tot gevolg heeft”, aldus B&W. Met het instellen van een steunfonds voor cultuur-, sport- en welzijnsorganisaties wil men bereiken dat de sociaal-maatschappelijke infrastructuur in Teylingen zoveel mogelijk  op niveau blijft, zodat de nonprofit-organisaties na de coronacrisis weer hun belangrijke functie in de gemeenschap kunnen oppakken. Het steunfonds zal maximaal 650.000 euro gaan bedragen en het geld daarvoor wordt uit de algemene reserve van de gemeente gehaald.

Een voorstel van het CDA om naast cultuur-, sport- en welzijnsorganisaties ook expliciet natuurorganisaties te vermelden haalde het niet. Volgens wethouder Arno van Kempen zullen zij indien nodig echter hetzelfde behandeld worden als de andere organisaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in