Bollenstreek – Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de Bollenstreek is in week 43 toegenomen met 345. In week 42 waren dat er 239. Een inwoner van Hillegom overleed aan de gevolgen van het virus; vier Bollenstrekers met corona werden opgenomen in het ziekenhuis. De weekcijfers van de GGD Hollands Midden:

Hillegom: 59 nieuwe besmettingen (totaal 2.300), 1 overledene
Lisse: 89 nieuwe besmettingen (totaal 2.735), 1 ziekenhuisopname
Noordwijk: 118 nieuwe besmettingen (totaal 5.423), 3 ziekenhuisopnames
Teylingen: 79 nieuwe besmettingen (totaal 4.774)

De totaalcijfers geven het aantal positief geteste Bollenstrekers weer sinds het begin van de pandemie.

3 REACTIES

 1. De regering wil er niet aan maar er moet snel verplicht gevaccineerd gaan worden.
  die wappies willen er ook niet aan maar ik wil van dat gedonder af.
  Door die wappies zit ik nu in het gedonder !

 2. Ik snap je emotie maar misschien even verder lezen arme Jan. Dan zou je feitelijk lezen dat helaas ook gevaccineerde gewoon het virus blijven verspreiden en (wederom helaas) inmiddels hun aantallen ook exponentieel toenemen in de ziekenhuizen en IC omdat de Pfizer en Moderna vaccins na 9 maanden nog maar 60% dekking bieden. En bij ouderen en kwetsbaren al helemaal vaak beperkt tot bescherming leiden.
  Niet voor niets neemt de oversterfte weer snel toe in de leeftijd 70+ en onder mensen met onderliggende ziekten.

  Daarom zijn snel boostershots nodig (hadden al gegeven moeten worden aan de liefhebbers of mensen die zich kwetsbaar voelen/zijn) en vormt het testen en afstand houden van ook gevaccineerde de enige uitweg als je risicovrij publieke ruimtes wilt bezoeken.

  Wat mij betreft is het leven echter niet maakbaar en nooit zonder risico en gaat de regering eindelijk eens werk maken van een ‘masterplan zorg’ waardoor de ziekenhuis & IC capaciteit niet langer op het niveau ligt van een bananen republiek. We laten ons massaal in de maling nemen door de stigmatisering uit Den Haag tussen medelanders te accepteren en uit te helpen vergroten door bevolkingsgroepen tegen elkaar op te laten zetten (gevaccineerde versus ongevaccineerde). Terwijl dit enkel een bliksemafleider is vanuit Den Haag voor de afbraak van ons zorgstelsel het afgelopen decennium. Om nog maar niet te spreken over de keuzes die de afgelopen 1,5 jaar gemaakt zijn…waarbij helaas NIET gekozen is om alles op alles zetten om onze IC capaciteiten op te schalen zodat reguliere zorg gewoon kan blijven doorgaan.

  ps: ook de ziekenhuizen en IC capaciteit schalen al sinds 2018! massaal hun reguliere zorg af tijdens de herfst/winter omdat we zo veel bezuinigd hebben onder het motto van ‘efficiency’. Heeft dus niet alleen te maken met de instroom van covid patiënten (wel extra druk).

  ps2: terwijl de politiek al jarenlang de zorgcapaciteit afschaalt tot een onwaardig niveau in Nederland steeg de bevolkingsomvang en nam het aantal ouderen en kwetsbaren (mede door welvaartziekten als obesitas, suikerziekte) exponentieel toe…als je normaal nadenkt ga je dan geen gezonde mensen/jongeren en kinderen experimenteel vaccineren met een vaccin dat maar beperkt dekking geeft. In plaats daarvan ga je aan het werk om de oorzaak aan te pakken. Inzetten dus op meer bewegen, minder suiker, vetbelasting (waarom geen lockdowns van alle vreetschuren zoals de McDonalds deze winter?) en zet je een nationaal bewegings- en gezondheidsplan in werking met 0% BTW op sportactiviteiten en eventueel zelfs subsidie op gezonde voeding).

  Zie o.a.:
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/94152611/nieuwe-studie-naar-besmettelijkheid-gevaccineerden-slecht-nieuws-voor-wie-dacht-dat-we-corona-de-wereld-uit-gingen-helpen?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=twitter

  en
  https://www.parool.nl/nederland/hoogleraar-griepgolf-2018-had-waarschuwing-moeten-zijn-voor-tekort-ic-bedden~b0099840/

 3. Een stijging vanaf bijna 0 is procentueel altijd hoog. Het is nu ook bij de grote massa duidelijk dat de ziekenhuisbedden, laat staan IC, het meest bezet worden door gevaccineerden. Zelfs massaal stoppen met testen is al niet genoeg, op hetzelfde tijdstip dat een ziekenhuis verklaard dat er welgeteld 1 persoon op de ic ligt verklaard de media doodleuk dat dit ziekenhuis in acute nood verkeerd. Door het verkondigen van leugens en angstzaaien worden buitenproportinonele maatregelen gerechtvaardigd. We moeten deze tirannie allemaal massaal doorbreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in